Stoomgemaal De Tuut

Bezoek het enige bewaarde stoomgemaal van het Gelderse rivierengebied.

Stoomgemaal De Tuut in Appeltern is een industrieel monument uit 1918, het enige nog werkende stoomgemaal van dit type in Gelderland. Het gemaal was een belangrijk wapen in de strijd tegen het water en heeft een deel van de groei en welvaart van het Land van Maas en Waal mogelijk gemaakt.

Stoomgemaal-De-Tuut-Gelderland
Kasteel-Hernen

Kasteel Hernen

Kasteel Hernen is een mooie uitvalbasis voor wandelen en fietsen in het Land van Maas en Waal.

In het dorpje Hernen, in het Land van Maas en Waal, ligt kasteel Hernen. Kasteel Hernen is nooit verwoest, anders dan veel andere kastelen in Nederland. Ook is het nooit ingrijpend verbouwd, waardoor u een goede indruk krijgt van hoe een middeleeuws kasteel er echt uit zag.

Rüine Batenburg

Een indrukwekkende ruïne van een van de oudste en belangrijkste kastelen van Gelderland.

Ruïne Batenburg was ooit een van de belangrijkste kastelen van de provincie. In 1974 werd het door Franse troepen grotendeels verwoest. De flora en fauna in de omgeving maken deze plaats erg bijzonder. Bij de ruïne liggen een eendenkooi, molen en een mooie uiterwaard.

ruine-moeke-mooren
Stoomgemaal-De-Tuut-rondleiding

Stoomarrangement

Combineer een bezoek aan stoomgemaal De Tuut met een uitgebreide lunchtafel en rondvaart.

Tijdens uw leerzame bezoek aan Stoomgemaal De Tuut krijgt u een rondleiding van een gids die u met passie alles vertelt over de techniek en de historie van het gemaal. Geniet vervolgens van een lekker uitgebreide Maas en Waalse lunchtafel, rondvaart over de Maas en gezellige activiteit.

Cultuur en Musea

Prijzen & voorwaarden

Moeke Mooren verzorgt het stoomarrangement.

Stoomarrangement € 34,00 (volwassenen)

Stoomarrangement € 17,00 (kinderen 4-12 jaar)

Direct reserveren

Het stoomarrangement kunt u reserveren bij Moeke Mooren. Vul het reserveringsformulier in en u ontvangt een bevestiging zodra zij uw reservering hebben behandeld.